Ik ben Pim Pelstra, getrouwd en vader van 4 kinderen. Begin 2000 zocht de vereniging waar ik sportte iemand die een website wilde bouwen. Samen met mijn zwager heb ik deze taak opgepakt en hebben we een functionele en overzichtelijke website gebouwd. Een website die er mag zijn, gebouwd in HTML.

Een periode later heb ik deze site omgebouwd naar PHP. De belangrijkste reden was dat het door deze omzetting mogelijk werd dat de verantwoordelijke gebruiker nu zelf de nieuwsberichten kon plaatsen. Voorheen werd dit door mij gedaan. Naast een nieuwsmodule moest er ook een inlogmodule komen en zo werd de site helemaal omgebouwd. Nu kan men alles online bewerken. Leden kunnen zich zelf aanmelden en afmelden en online hun gegevens wijzigen, waarbij na het wijzigen direct de betreffende commissies op de hoogte gesteld worden.

Het bouwen en aanpassen van deze website smaakte naar meer. Hobbymatig ben ik veel bezig geweest met vooral HTML in combinatie met PHP. Vervolgens kreeg ik bij mijn werkgever de mogelijkheid om ook daar aan de slag te gaan met websites bouwen, te beheren en onderhouden en is mijn hobby mijn werk geworden.

De laatste tijd heb ik me verdiept in WordPress. Een CMS-systeem die de gebruiker helpt een website neer te zetten. Je kan overal ter wereld je website onderhouden, mits je maar internet hebt.

Ik heb ondertussen een aantal leuke, afwisselende websites gemaakt. Neem gerust een kijkje in mijn portfolio. Wil jij ook een website neem dan gerust contact met mij op.

Cursussen en ervaringen: HTML, PHP, CSS, XML
Wordpress, Joomla